|
SEC 114 | Gıdalarda Temel İşlemler | 2+2+0 | AKTS:5 | Yıl / Yarıyıl | Bahar Dönemi | Ders Duzeyi | Ön Lisans | Yazılım Şekli | Seçmeli | Bölümü | GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze , Grup çalışması, Laboratuar Çalışması | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 2 saat teorik ve 2 saat uygulama | Öğretim Üyesi | -- | Diğer Öğretim Üyesi | Yrd. Doç Dr. Esra ULUSOY | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Tekniğine uygun olarak gıdalarda temel işlemleri yapma yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Öğrenim Kazanımları | BPKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | 1. Hammaddeyi Temizlemek
| 1,2,3,4,5,6,7,8,9 | 1,2,3,4 | ÖK - 2 : | 2. Ayırma İşlemleri Yapmak
| 1,2,3,4,5,6,7,8,9 | 1,2,3 | ÖK - 3 : | 3. Boyut Küçültme İşlemi Yapmak
| 1,2,3,4,5,6,7,8,9 | 1,2,3 | ÖK - 4 : | 4. Karıştırma İşlemi Yapmak
| 1,2,3,4,5,6,7,8,9 | 1,2,3 | BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Kuru temizleme yapmak
Yaş temizleme yapmak
Süzme işlemi yapmak
Çöktürme işlemi yapmak
Santrifüj işlemi yapmak
Eleme işlemi yapmak
Damıtma işlemi yapmak
Ekstraksiyon işlemi yapmak
Öğütmek
Parçalamak
Homojenizasyon yapmak
Sıvıları karıştırmak
Katıları karıştırmak
Emülsiyon yapmak
|
|
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Kuru temizleme yapmak
| | Hafta 2 | Yaş temizleme yapmak
| | Hafta 3 | Yaş temizleme yapmak
| | Hafta 4 | Süzme işlemi yapmak
| | Hafta 5 | Çöktürme işlemi yapmak
| | Hafta 6 | Santrifüj işlemi yapmak
| | Hafta 7 | Eleme işlemi yapmak
| | Hafta 8 | Damıtma işlemi yapmak
| | Hafta 9 | Ara sınav | | Hafta 10 | Ekstraksiyon işlemi yapmak
| | Hafta 11 | Ekstraksiyon işlemi yapmak
| | Hafta 12 | Öğütmek
Parçalamak
Homojenizasyon yapmak | | Hafta 13 | yarıyıl içi çalışma | | Hafta 14 | Sıvıları karıştırmak
Katıları karıştırmak | | Hafta 15 | Emülsiyon yapmak | | Hafta 16 | final sınavı | | |
1 | Gıda Endüstrisi makineleri, Savaş Yay. İlbilge Sladamlı, Engin Saldamlı, 2004. | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9 | 06/11/2012 | 1 | 30 | Yıl içi çalışma | 13 | 14/12/2012 | 1 | 20 | Dönem sonu sınavı | 16 | 10/01/2013 | 1 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 3 | 14 | 42 | Sınıf dışı çalışma | 1 | 16 | 16 | Arasınav için hazırlık | 10 | 1 | 10 | Arasınav | 1 | 1 | 1 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 10 | 1 | 10 | Dönem sonu sınavı | 1 | 1 | 1 | Diğer 1 | 20 | 1 | 20 | Toplam Çalışma Yükü | | | 100 |
|