Türkçe | English
ECZACILIK FAKÜLTESİ / ECZACILIK BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/eczacilik
Tel: +90 0462 (462) 377 88 00
ECZF
ECZACILIK FAKÜLTESİ / ECZACILIK BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

SEC 114Gıdalarda Temel İşlemler2+2+0AKTS:5
Yıl / YarıyılBahar Dönemi
Ders DuzeyiÖn Lisans
Yazılım Şekli Seçmeli
BölümüGIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze , Grup çalışması, Laboratuar Çalışması
Dersin Süresi14 hafta - haftada 2 saat teorik ve 2 saat uygulama
Öğretim Üyesi--
Diğer Öğretim ÜyesiYrd. Doç Dr. Esra ULUSOY
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Tekniğine uygun olarak gıdalarda temel işlemleri yapma yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
 
Öğrenim KazanımlarıBPKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : 1. Hammaddeyi Temizlemek 1,2,3,4,5,6,7,8,91,2,3,4
ÖK - 2 : 2. Ayırma İşlemleri Yapmak 1,2,3,4,5,6,7,8,91,2,3
ÖK - 3 : 3. Boyut Küçültme İşlemi Yapmak 1,2,3,4,5,6,7,8,91,2,3
ÖK - 4 : 4. Karıştırma İşlemi Yapmak 1,2,3,4,5,6,7,8,91,2,3
BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Kuru temizleme yapmak Yaş temizleme yapmak Süzme işlemi yapmak Çöktürme işlemi yapmak Santrifüj işlemi yapmak Eleme işlemi yapmak Damıtma işlemi yapmak Ekstraksiyon işlemi yapmak Öğütmek Parçalamak Homojenizasyon yapmak Sıvıları karıştırmak Katıları karıştırmak Emülsiyon yapmak
 
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Kuru temizleme yapmak
 Hafta 2Yaş temizleme yapmak
 Hafta 3Yaş temizleme yapmak
 Hafta 4Süzme işlemi yapmak
 Hafta 5Çöktürme işlemi yapmak
 Hafta 6Santrifüj işlemi yapmak
 Hafta 7Eleme işlemi yapmak
 Hafta 8Damıtma işlemi yapmak
 Hafta 9Ara sınav
 Hafta 10Ekstraksiyon işlemi yapmak
 Hafta 11Ekstraksiyon işlemi yapmak
 Hafta 12Öğütmek Parçalamak Homojenizasyon yapmak
 Hafta 13yarıyıl içi çalışma
 Hafta 14Sıvıları karıştırmak Katıları karıştırmak
 Hafta 15Emülsiyon yapmak
 Hafta 16final sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
 
İlave Kaynak
1Gıda Endüstrisi makineleri, Savaş Yay. İlbilge Sladamlı, Engin Saldamlı, 2004.
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 9 06/11/2012 1 30
Yıl içi çalışma 13 14/12/2012 1 20
Dönem sonu sınavı 16 10/01/2013 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 3 14 42
Sınıf dışı çalışma 1 16 16
Arasınav için hazırlık 10 1 10
Arasınav 1 1 1
Dönem sonu sınavı için hazırlık 10 1 10
Dönem sonu sınavı 1 1 1
Diğer 1 20 1 20
Toplam Çalışma Yükü100