Türkçe | English
ECZACILIK FAKÜLTESİ / ECZACILIK BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/eczacilik
Tel: +90 0462 (462) 377 88 00
ECZF
ECZACILIK FAKÜLTESİ / ECZACILIK BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

SEC 342Girişimcilik2+0+0AKTS:2
Yıl / YarıyılBahar Dönemi
Ders DuzeyiLisans
Yazılım Şekli Seçmeli
BölümüMAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze
Dersin Süresi14 hafta - haftada 2 saat teorik
Öğretim ÜyesiDr. Öğr. Üyesi Kemal ÇAKAR
Diğer Öğretim Üyesi
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Girişimcilik konusunda temel bilgiler vermek, girişimciliğin yöntem ve tekniklerini öğretmek, uygulama çalışmalarıyla öğrencilerin girişimcilik konusundaki gizli yeteneklerinin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak.
 
Öğrenim KazanımlarıBPKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : İş fikirlerinin güçlü ve zayıf yönlerini analiz etme6,7,8,9,101,6
ÖK - 2 : İş planı oluşturma8,101,6
ÖK - 3 : Tesis planlama4,5,6,7,81,6
ÖK - 4 : İş fikirleri için finansal kaynak bulma6,71,6
ÖK - 5 : Patent-faydalı model alma8,91,6
BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Girişimciliğin tanımı, girişimcinin sahip olması gereken özellikler, şirketlerin hukuki yapıları, iş fikirleri, iş planı oluşturma, talep tahmini, tesis planlama, pazarlama, finansal kaynak bulma ve yönetme
 
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1GİRİŞİMCİLİK: Önemi, Artı Yönleri ile Girişimcilik, Eksi Yönleri ile Girişimcilik, Beceriler, Yetenekler, Bilgi, Tutum ve Davranışlar, Doğuştan Girişimci Olunur mu?, Girişimcilere Yönelik Destekler
 Hafta 2HUKUKİ YAPI: Şirket Türleri, Kuruluş İşlemleri, Diğer Girişimcilik Seçenekleri
 Hafta 3İŞ FİKRİ: İş Fikri ve Türleri, Yeni İş Fikirleri, Mevcuttan Hareket Eden İş Fikirleri, İş Fikri Geliştirmek, İş Fikri Esin Kaynakları, Bir İş Fikri Üzerinde Karar Kılmak, İhtiyaç Boyutu, Ekonomik Boyut, Hukuki Boyut, Teknik Boyut, Finansal Boyut
 Hafta 4İŞ PLANLAMA: İş Planı, Analiz, Stratejiler
 Hafta 5TESİS PLANLAMA: Üretim Süreci, Makine ? Ekipman, Hammadde ? Malzeme, İş Gücü, İş Yeri Seçimi
 Hafta 6PAZARLAMA: Ürün, Fiyat, Dağıtım, Tutundurma
 Hafta 7MALİYET ve FİNANSMAN: Maliyet Kalemleri, Kaynak Temini
 Hafta 8GİRİŞİMİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ ve RİSK ANALİZİ
 Hafta 9Ara Sınav
 Hafta 10GİRİŞİMCİLİK VE YENİLİK (İNOVASYON): Sınai Mülkiyet Hakları, Patent, Faydalı Model, Marka
 Hafta 11GİRİŞİMCİLİK VE YENİLİK (İNOVASYON): Sınai Mülkiyet Hakları, Patent, Faydalı Model, Marka
 Hafta 12Proje Sunumu
 Hafta 13Proje Sunumu
 Hafta 14Proje Sunumu
 Hafta 15Öğrenci Sunumu
 Hafta 16Yıl Sonu Sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
 
İlave Kaynak
1Gürol, M.A. 2006, Küresel Arenada Girişimci ve Girişimcilik, Gazi Kitapevi, Ankara
2Çelik, A., Akgemci, T. 2010, Girişimcilik Kültürü ve KOBİ'ler, Gazi Kitapevi, Ankara
3Hougaard S., 2004, The Business Idea The Early Stages of Entrepreneurship, Springer
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 9 5/4/2014 1 25
Yıl içi çalışma 14 13/5/2014 10
Sunum 15 20/5/2014 0,5 15
Dönem sonu sınavı 16 26/5/2014 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 2 15 30
Sınıf dışı çalışma 2 15 30
Arasınav için hazırlık 3 3 9
Arasınav 1 1 1
Proje 2 7 14
Dönem sonu sınavı için hazırlık 3 4 12
Dönem sonu sınavı 1 1 1
Toplam Çalışma Yükü97