|
TOIP210 | İnsan Kaynakları | 2+0+0 | AKTS:2 | Yıl / Yarıyıl | Bahar Dönemi | Ders Duzeyi | Ön Lisans | Yazılım Şekli | Zorunlu | Bölümü | OTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 2 saat teorik | Öğretim Üyesi | -- | Diğer Öğretim Üyesi | Yok | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Bu derste insan kaynaklarını yönetmek ile ilgili yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Öğrenim Kazanımları | BPKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | İnsan kaynakları planlaması yapabilir. | 1,5,6 | 1 | ÖK - 2 : | İş gören memnuniyetini sağlayabilir. | 1,2,5 | 1 | ÖK - 3 : | Mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütebilir. | 1,2,5,6,8 | 1 | BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Oda Durum Raporları,
Çalışma Çizelgesi Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar,
İş Kanunu,
İşletme Kuralları,
Değerlendirme Kriterleri,
Çalışma Ortamını Hazırlamada Dikkat Edilecek Hususlar,
Ast-Üst Koordinasyonu,
Bilgi Verme Yöntemleri,
Motivasyon,
Toplam Kalite.
Stratejik Plan
Yerli ve Yabancı Basılı Kaynaklar
Mesleki Organizasyonlar
Hizmetiçi Eğitimler
|
|
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Oda Durum Raporları | | Hafta 2 | Çalışma Çizelgesi Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar | | Hafta 3 | İş Kanunu | | Hafta 4 | İşletme Kuralları | | Hafta 5 | Değerlendirme Kriterleri | | Hafta 6 | Çalışma Ortamını Hazırlamada Dikkat Edilecek Hususlar | | Hafta 7 | Ast-Üst Koordinasyonu | | Hafta 8 | Arasınav | | Hafta 9 | Bilgi Verme Yöntemleri | | Hafta 10 | Motivasyon
Toplam Kalite
| | Hafta 11 | Stratejik Plan
| | Hafta 12 | Arasınav | | Hafta 13 | Yerli ve Yabancı Basılı Kaynaklar
| | Hafta 14 | Mesleki Organizasyonlar
| | Hafta 15 | Hizmetiçi Eğitimler
| | Hafta 16 | Dönemsonu sınavı | | |
1 | ÜNSAL,E., ŞİMŞEKER B. 2006;İnsan kaynakları Yönetimi, Detay yayınları ,ANKARA | | 2 | Kozak, M. 2004; Otel İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi, Detay Yayıncılık, Ankara | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Yıl içi çalışma | 8 | | 0,50 | 50 | Dönem sonu sınavı | 16 | | 1 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 2 | 14 | 28 | Arasınav için hazırlık | 3 | 4 | 12 | Arasınav | .4 | 1 | .4 | Ödev | 1 | 2 | 2 | Kısa sınav | 1 | 1 | 1 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 3 | 4 | 12 | Dönem sonu sınavı | 1 | 1 | 1 | Toplam Çalışma Yükü | | | 56.4 |
|