Türkçe | English
HUKUK FAKÜLTESİ / HUKUK BÖLÜMÜ
HUKUK ( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
http://hukuk.ktu.edu.tr/
Tel: +90 0462 3778652

HUKUK FAKÜLTESİ / HUKUK BÖLÜMÜ / HUKUK ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

MVET1005Veteriner Mikrobiyoloji ve Viroloji3+0+0AKTS:4
Yıl / YarıyılGüz Dönemi
Ders DuzeyiÖn Lisans
Yazılım ŞekliZorunlu
BölümüVETERİNERLİK BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze
Dersin Süresi14 hafta - haftada 3 saat teorik
Öğretim ÜyesiÖğr. Gör. İbrahim UZUN
Diğer Öğretim ÜyesiÖğr. Gör. Abdulhamit YILDIRIM
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Bakterilerin sınıflandırılması, morfolojisi, anatomik ve kimyasal yapısı, beslenmesi ve beslenme çeşitleri, enzimler, üreme, birlikte yaşam ve variasyonlar. izolasyonu, idenfikasyonu ve üretilmesi, Besi yerleri, preparat hazırlama ve boyama metotları ile Virusları tanıyabilmek, özelliklerini sıralayabilmek, diğer organizmalardan farklılıklarını sıralayabilmek, sınıflandırabilmek, virusların hayvanlarda yol açan hastalıklarının özelliklerini açıklayabilmek ve funguslar konularında bilgi verir
 
Öğrenim KazanımlarıBPKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : Mikrobiyolojinin tanımını yapabilir.1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,131,3
ÖK - 2 : Bakterileri sınıflandırabilir ve isimlendirmelerini yapabilir.1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,131,3
ÖK - 3 : Mikroorganizmaların izolasyon, identifikasyon ve üremeleri konusunda bilgi sahibi olur1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,131,3
ÖK - 4 : Virusların Genel Özelliklerini, Sınıflandırma ve Çoğalmalarını bilir.1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,131,3
ÖK - 5 : Önemli Viral Hastalıkları öğrenir,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,131,3
ÖK - 6 : Fungus hakkında bilgi sahibi olur.1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,131,3
BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Bakterilerin sınıflandırılması, morfolojisi, anatomik ve kimyasal yapısı, bakterilerin beslenmesi ve beslenme çeşitleri, Bakterilerde enzimler, üreme, birlikte yaşam ve varyasyonlar. Bakterilerin izolasyonu, idenfikasyonu ve üretilmesi, Besi yerleri, preparat hazırlama ve boyama metotları. Viruslar, Virusların isimlendirilmesi, Vierusların Teşhis Yöntemi Sığır, Koyun-Keçi, Kedi-Köpek, Atların Önemli Viral Hastalıkları
 
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Mikrobiyolojinin tarihçesi, gelişimi ve temel kavramlar
 Hafta 2Sterilizasyon, laboratuvar gereksinimleri
 Hafta 3Bakterilerin kimyasal yapısı, beslenmesi, enzimleri ve üremeleri.
 Hafta 4Bakterilerin kimyasal yapısı, beslenmesi, enzimleri ve üremeleri.
 Hafta 5Önemli Bakteriyel Hastalıklar
 Hafta 6Önemli Bakteriyel Hastalıklar
 Hafta 7Besi yeri hazırlama, ekim yapma ve inkubasyon
 Hafta 8Mikrobiyolojik numune alma
 Hafta 9Ara sınav
 Hafta 10Mikrobiyolojik analiz yöntemleri
 Hafta 11Boyama yöntemleri, Preparat Hazırlama
 Hafta 12Virusların Genel Özellikleri, Sınıflandırma ve Çoğalma
 Hafta 13Viral Hastalıkların Teşhis Yöntemleri
 Hafta 14Önemli Viral Hastalıklar
 Hafta 15Funguslar
 Hafta 16Final Sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
11.Arda, M. Genel Mikrobiyoloji, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yayınları, 1981.
22.Gülcü, H.B. Genel Mikrobiyoloji, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yayınları, 2001
 
İlave Kaynak
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 9 19/11/2018 1 50
Dönem sonu sınavı 16 14/01/2019 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 3 14 42
Sınıf dışı çalışma 3 14 42
Arasınav 10 1 10
Ödev 8 3 24
Dönem sonu sınavı 10 1 10
Toplam Çalışma Yükü128