Türkçe | English
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
https://www.ktu.edu.tr/insaat
Tel: +90 0462 0 (462) 377 26 06
MF
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

KIML7751Gıda Biyoteknolojisi3+0+0AKTS:7.5
Yıl / YarıyılBahar Dönemi
Ders DuzeyiDoktora
Yazılım Şekli Seçmeli
BölümüKİMYA ANABİLİM DALI
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze
Dersin Süresi14 hafta - haftada 3 saat teorik
Öğretim Üyesi--
Diğer Öğretim Üyesi
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Gıda maddeleri üretiminde ve gıdaya dönüşen bitkisel ve hayvansal üretimde geleneksel ve modern biyoteknolojk yöntemlerin kullanımı ayrıca farklı amaçlarla kullanılan hammadde ve katkı maddelerinin üretiminde biyoteknolojik yöntemlerin kullanımı konusunda bilgiler vermektir.
 
Program KazanımlarıBPKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PK - 1 : Biyoteknolojinin tanımı ve uygulama alanlarıyla ilgili bilgi sahibi olur.
PK - 2 : Biyoteknolojinin önemini kavrar.
PK - 3 : Biyoteknoloji alanında ki gelişmelerin olumlu ve olumsuz etkilerini değerlendirir
PK - 4 : Gıda biyoteknolojisi açısından önemli bakteri, küf ve maya türleri ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olur.
PK - 5 : Hayvansal ve bitkisel gıda üretiminde biyoteknolojik gelişmeleri öğrenir
BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),PK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Biyoteknolojinin tanımı, Uygulama alanları ve Türkiye'deki biyoteknolojik problemler, Endüstriyel boyutta biyokimyasal sistem uygulamalarındaki yeni gelişmeler, Fermantasyonla bazı organik asitlerin üretimi, Asit ve alkol fermantasyonları, Fermantasyonla bazı amino asit, vitamin, büyüme faktörleri ve bazı karbonhidratların üretimi. Fermantasyonda kullanılan bazı temel işlemler, önemli enzim grupları
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Gıda biyoteknolojisi, Prof Dr. Necla ARAN,Nobel Yay.
2Nutritional Biotechnology İn The Feed And Food, Publisher: Nottingham University Press (2002)ASIN: 1897676387
 
İlave Kaynak
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)

    

    

    

    

    

 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 3 4 12
Sınıf dışı çalışma 1 16 16
Arasınav için hazırlık 10 1 10
Arasınav 1 1 1
Ödev 1 10 10
Dönem sonu sınavı için hazırlık 10 1 10
Dönem sonu sınavı 1.5 1 1.5
Diğer 1 20 1 20
Toplam Çalışma Yükü80.5