|
|
| MGIT2004 | Hijyen ve Sanitasyon | 2+0+0 | AKTS:4 | | Yıl / Yarıyıl | Bahar Dönemi | | Ders Duzeyi | Ön Lisans | | Yazılım Şekli | Seçmeli | | Bölümü | GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ | | Ön Koşul | Yok | | Eğitim Sistemi | | | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 2 saat teorik | | Öğretim Üyesi | Öğr. Gör. Dr Mehtap ER KEMAL | | Diğer Öğretim Üyesi | | | Öğretim Dili | Türkçe | | Staj | Yok | | | | Dersin Amacı: | |
| Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | | ÖK - 1 : | Kişisel hijyeni sağlamak. | 3 - 5 - 6 | 1 | | ÖK - 2 : | Temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygulamak. | 3 - 5 - 6 | 1 | | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | | |
| Haftalık Detaylı Ders Planı | | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | | Hafta 1 | Gıda endüstrisi ve sanitasyon | | | Hafta 2 | Mikroorganizmalar ve sanitasyonun ilişkisi | | | Hafta 3 | Temizlik ve Temizleme Maddeleri
| | | Hafta 4 | Dezenfeksiyon ve Dezenfektanlar
| | | Hafta 5 | Temizleme ve Dezenfeksiyon İşlemleri
| | | Hafta 6 | Sanitasyon Ekipmanları ve Sistemleri
| | | Hafta 7 | Sanitasyon Uygulamalarında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
| | | Hafta 8 | Gıda İşletmelerinde Personel Hijyeni
| | | Hafta 9 | Ara Sınav | | | Hafta 10 | Atık Maddelerin Uzaklaştırılması
| | | Hafta 11 | Haşerelerle Mücadele
| | | Hafta 12 | Kalite Güvence ve Sanitasyon Programının Gelişimi | | | Hafta 13 | Su hijyeni | | | Hafta 14 | Hava hijyeni | | | Hafta 15 | Yönetim ve sanitasyon | | | Hafta 16 | Dönem Sınavı | | | |
| 1 | Kayaardı S. 2010; Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Sidas Ltd. Şti., ISBN NO: 975-98509-0-7 | | | |
| 1 | Bulduk s. 2010; Gıda ve Personel Hijyeni, Detay Yayıncılık, ISBN NO: 978-975-8326-71-6 | | | |
| Ölçme Yöntemi | | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | | Arasınav | 9 | 15/04/2024 | 1 | 50 | | Dönem sonu sınavı | 16 | 11/06/2024 | 2 | 50 | | |
| Öğrenci Çalışma Yükü | | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | | Yüz yüze eğitim | 2 | 14 | 28 | | Sınıf dışı çalışma | 1 | 14 | 14 | | Arasınav için hazırlık | 2 | 8 | 16 | | Arasınav | 1 | 1 | 1 | | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 2 | 14 | 28 | | Dönem sonu sınavı | 2 | 1 | 2 | | Toplam Çalışma Yükü | | | 89 |
|