Türkçe | English
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HEMŞİRELİK ANABİLİM DALI
İÇ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS
Ders Bilgi Paketi
sbf.ktu.edu.tr
Tel: +90 0462 04622300476
SABE
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HEMŞİRELİK ANABİLİM DALI / İÇ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

HIH5017Beslenme Eğitimi3+0+0AKTS:7.5
Yıl / YarıyılGüz Dönemi
Ders DuzeyiYüksek Lisans(Tezli)
Yazılım Şekli Seçmeli
BölümüHEMŞİRELİK ANABİLİM DALI
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze
Dersin Süresi14 hafta - haftada 3 saat teorik
Öğretim ÜyesiProf. Dr. Bahittin KAHVECİ
Diğer Öğretim Üyesi
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Sağlıkllı bireylerden oluşan sağlıklı toplumların oluşumuna katkı sağlamak. Beslenme ve önemini kavratmak. Beslenme eğitimini önemsemek ve bu konuda farkındalık oluşturmak.Okulda beslenme eğitimini önemsemek. Doğal beslenmeye önem vermek.
 
Öğrenim KazanımlarıPÖKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : Sağlıklı birey olmanın önemini bilinir.6,9,12,132
ÖK - 2 : Beslenme eğitimi bilinir6,9,12,13
ÖK - 3 : Dengeli beslenme bilinir6,9,12,13
PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Sağlıklı birey ve toplum.Beslenme eğitimi. Eğitim hedefleri.Gençlerde beslenme eğitimi. Okulda beslenme alışkanlıkları.Kahvaltını önemi. Yeterli ve dengeli beslenme. Sağlıklı birey. Beslenmede bazı hassasiyetler. Beslenmede farkındalık. Doğal beslenme ve önemi. Doğal beslenme eğitimi.
 
Haftalık Detaylı Ders Planı
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Sağlıklı birey ve toplum
 Hafta 2Beslenme eğitimi
 Hafta 3Eğitim hedefleri
 Hafta 4Gençlerde beslenme eğitimi
 Hafta 5Okulda beslenme eğitimi
 Hafta 6Kahvaltının önemi
 Hafta 7Dengeli beslenme
 Hafta 8Sağlıklı beslenme
 Hafta 9Ara sınav
 Hafta 10Beslenmede bazı özellikler
 Hafta 11Beslenmede farkındalık
 Hafta 12Doğal beslenme
 Hafta 13Doğal beslenme eğitimi
 Hafta 14Beslenmede kültürel değişim
 Hafta 15Okulda içecek
 Hafta 16Dönem sonu sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Haydar ÖZPIINAR, 2011, Beslenme ve Diyet (Temel İlkeleri), İstanbul Tıp Kitabevi-İstanbul
 
İlave Kaynak
1Bahittin Kahveci( Çeviri Editörü),2020, Beslenme, Bilim ve Uygulamaları, Palme Yayınevi,
2Sefa Saygılı,2012, Beslenme Psikolojisi, Elit Yayınları
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 9. 1 50
Ödev 9
11
12
14
4
Dönem sonu sınavı 16. 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 3 12 36
Sınıf dışı çalışma 2 10 20
Arasınav için hazırlık 2 8 16
Arasınav 2 1 2
Ödev 2 8 16
Proje 2 6 12
Dönem sonu sınavı için hazırlık 2 6 12
Dönem sonu sınavı 2 1 2
Toplam Çalışma Yükü116