Türkçe | English
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU / SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ
SPOR YÖNETİCİLİĞİ
Ders Bilgi Paketi
www.besyo.ktu.edu.tr
Tel: +90 0462 3777095

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU / SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ / SPOR YÖNETİCİLİĞİ
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

KURULUŞ ve TARİHÇE  
2007 yılında kurulan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu´na bağlı Spor Yöneticiliği Bölümüne 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci alınmaya başlanmıştır.
KAZANILAN DERECE  
Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere Spor Yöneticiliği alanında lisans diploması verilir.
DERECENİN DÜZEYİ  
Lisans  
EĞİTİM TÜRÜ  
Tam Zamanlı I. Öğretim
KABUL ve KAYIT ŞARTLARI  
1-Lise ve dengi okul diploması, 2-Üniversite öğrenci seçme sınavı (ÖSS)' den yeterli puan, 3-Özel yetenek sınavında başarılı olmak.
PROGRAMIN AMACI  
Spor Yöneticiliği Bölümü, antrenör, spor bilimcisi, spor yöneticisi ve rekreasyon lideri yetiştirmek amacıyla bir müfredat yürütmektedir. Bu program, Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi için önemli bir ihtiyaçtır. Program, öğretmenlik mesleği ve genel kültür ile ilgili zorunlu dersler içermektedir. Zorunlu derslere ilave olarak öğrencilere kendi tercihlerine göre seçebilme şansı sunulan seçmeli dersler, programa çok yönlü bir özellik katmıştır. Böylece, Antrenörlük Eğitimi Bölümü, gerek bireysel gerekse de gruplar halinde disiplinler arası çalışmalarla beden eğitimi ve spor problemlerini tanımlayarak çözüm üretebilecek.
ÖNCEKİ ÖĞRENMELERİN TANINMASI  
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin tüm programlarında kayıtlı öğrencilerin, bir yükseköğretim kurumu dışında edindikleri kazanımların tanınması, kredilendirilmesi ve intibakı için uyulması gereken esasları belirlemek üzere 28.07.2023 tarih ve 340 sayılı Senato Kararı "Önceki Öğrenmenin Tanınması Yönergesi" kabul edilmiş ve yürürlüğe girmiştir.

Yönerge;
* Özel ilgi ile kazanılmış bilgi, beceri ve yetkinliklerinin program derslerinin yerine sayılmak üzere muafiyet sınavı yolu ile tanınması,
* İş yeri ve staj deneyimlerinin program derslerinin yerine sayılmak üzere portfolyo değerlendirme suretiyle tanınması,
* Özel ilgileri doğrultusunda akredite olmuş kurumlardan aldıkları sertifikaların kredilendirilmesini kapsamaktadır.

Önceki öğrenmelerin tanınması kapsamına alınan derslerin ilanı, başvuruların alınması ve değerlendirilmesi akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılmaktadır.
Önceki Öğrenmenin Tanınması öğrencilerimize ve işverenlere çok sayıda fayda sunacaktır. Öğrencilerimiz açısından; mesleki gelişim ve işgücü piyasasındaki hareketliliği artırması, eğitim tekrarı ve zaman israfını önlemesi, erken mezuniyet sağlaması, öğrenmenin maliyetini azaltması, öğrenmeyi teşvik etmesi, öğrencinin motivasyon ve öz güveninin artmasını sağlaması önceki öğrenmelerin tanınmasının getireceği faydalar arasında sayılabilir. İşverenler açısından bakıldığında ise; işyerindeki beceri veya yeterlilik eksikliklerinin giderilmesine, çalışanların eğitim amacıyla işyeri dışında geçireceği sürenin azaltılmasına ve böylece kaynakların daha verimli kullanılmasına katkı sağlayacaktır.
KAZANILACAK DERECEYE YÖNELİK GEREKLİLİKLER ve KURALLAR  
Spor Yöneticiliği Bölümü alanında lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin sağlaması gereken şartlar; a) Müfredattaki bütün dersleri en az DC derecesiyle geçmiş olmak,
SINAVLAR, ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME  
Öğrenciler her ders için ara sınav, yarıyıl içi çalışma (proje, seminer, kısa sınav, ödev, veya ikinci bir ara sınav) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı %30, yarıyıl içi çalışmanın katkısı %20 ve yarıyıl sonu sınavının katkısı %50 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten (AA),(BA),(BB),(CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. Öğrenciler, her yarıyılın sonunda, o yarıyıla ait en çok iki dersten bütünleme sınavına girebilir.
MEZUNİYET ŞARTLARI  
Spor Yöneticiliği Bölümünün mezuniyet şartları, dereceye yönelik kurallarla aynıdır. Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler, Antrenör ünvanı ile mezun olmaya hak kazanırlar.
MEZUNLARIN İSTİHDAM ALANLARI  
Bu program mezunları, KPSS'den gereken puanı almaları durumunda GSGM tarafından antrenör olarak atanmaktadır. Ayrıca özel spor işletmelerinde antrenör olarak görev yapabilirler.
ÜST DERECE PROGRAMLARINA GEÇİŞ  
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
İLETİŞİM BİLGİLERİ  
Adresi: KTÜ Spor Yöneticiliği Bölümü 61335 Söğütlü-Trabzon/ TÜRKİYE
Telefonu: 3777095
Belge Geçer: 248 10 72
E-Posta
Web Adresi www.besyo.ktu.edu.tr
BÖLÜM OLANAKLARI  
Kanuni Kampüsünde: 1 salon, 1 çim futbol sahası, 2 minyatür futbol sahası, 2 voleybol sahası, 2 basketbol sahası, 1 tenis kortu, 1 squash salonu, 1 sauna. Fatih Kampüsünde: 3 salon, 2 minyatür futbol sahası, 2 basketbol sahası, 2 voleybol sahası, 1 sauna, 14 büro, 1 labaratuvar, 1 seminer odası bulunmaktadır.